Jag har försökt

Under flera veckors tid har jag gång på gång satt mig tillrätta i den vita kontorsstolen på mitt alldeles egna och underbara lilla kontor. Lagt ut mitt anteckningsblock och mina pennor intill datorskärm och tangentbord i hopp om att få något ur mig. Att ord skall bli till meningar, meningar med innebörd. Mitt alldeles egna, helt förträffliga (hihi) bokmanus väntar på mig därinne i datorn. Det vill ha fler ord, mer handling. Karaktärerna skriker efter uppmärksamhet. Och kärlek.

Lilla bloggen vill också ha ord. Trevliga ord sammansatta i underhållande, kanske till och med roliga meningar som lockar till skratt eller åtminstone ett leende eller två.

Men ingenting kommer. Inte en bokstav.

Kameran drar jag runt på i tid och otid. Färgerna i våren och försommarens naturlandskap går i dom allra underbaraste nyanser och möter linsen med sådan kraft att jag blir mållös.

Det finns fler sätt att skapa, än att skriva.

Det är sant. Men jag vill skriva. Helst av allt vill jag skriva.

Men ibland tar blicken över. Som nu. Allt jag ser är färgerna. Det blåa havet som slår mot klipporna. Solen som lägger sig tillrätta över ängarna och dom färgsprakande ljusfenomen som sommarkvällarna bjuder oss på. Och blommorna, i all sin prakt. Det är omöjligt att göra dom rättvisa.

Det är därute med kameran jag måste vara just nu. Men sedan kommer jag tillbaka in hit. In på mitt kontor med den vita kontorsstolen. Med mitt block och mina pennor. Kanske knackar jag försiktigt på hos mitt alldeles förträffliga bokmanus och frågor om det är är dags. Dags att skriva lite till. Dags att skapa handling.

Och det är då lilla bloggen också kommer att få fler ord. För det är ändå inte mer än rätt.

Trevlig sommar ❤ ❤ ❤

Spara

Spara

Spara

5 Comments

  1. Hoppas du fått mycket inspiration av fotograferandet i sommar. Ord kommer till oss på olika sätt och förr eller senare finner de sin väg ner på papper eller in i datorn, det är bara så det är för oss skrivande människor 😉

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s