JUL

För mig är julen en ganska enkel högtid. Jag har inte mycket släkt som jag umgås med på jul. Inte heller någon uppsjö av traditioner och måsten. Jag har min närmaste familj. Min sambo och mina tre barn. Vi firar jul i huset här där vi bor. Vi har gran som många andra. Stjärnor och ljusstakar i våra fönster. Julmat och tända ljus. Godis och Kalle anka. Många julaftnar har sambos föräldrar varit här och firat med oss. Men i år bjöd vi in dem till annandagen istället.

I år blir det bara vi.

Vi skall spela monopol och laga mycket mindre mat än vi brukar. Vi kanske struntar i Kalle anka och kör frågesport istället.

Man kan göra så när ens barn är så stora som mina. Man kan ha en annan sorts jul.

Det är som att ha en liten glipa, eller en luftspalt mellan att fira jul med lite yngre barn och allt vad det innebär, och fram tills dess att barnen har egna familjer.

Hur vårt firande kommer att se ut framöver det vet jag inte än.

Men i år firar vi så här. I år blir det bara vi.

”Kan man ha mjukisbyxor på sig då?” frågade ena sonen.

”Tjaa, njae, joo, varför inte”, svarade jag.

”Men man kan i alla fall duscha”, lade jag hastigt till.

”Okej”, svarade sonen.


Frågesport

Vi i familjen har gett varandra i uppdrag att göra varsin frågesport/quiz i Kahoot. Har du testat Kahoot? Det är ett jätteroligt verktyg. Man kan göra egna quiz och bjuda in deltagare. Det gäller att ställa frågor som kan passa alla i sällskapet. Man kan också spela redan färdiga quiz som finns i Kahoot-appen, kvaliteten är lite blandad. Man kan välja att ha sin Kahoot-quiz privat. Då är det endast personer som är inbjudna som får tillgång till quiz;en.

Jag gör en frågesport om familjen. Ett sätt att påminna oss om vilka vi är. Såsom frågan om vart jag (mamma) är född. Man kan tro att en sådan fråga är enkel, något som alla barnen vet. Men det återstår att se. Jag har bilder i mitt quiz och frågor om födelsedagar, intressen, musiksmak etc. Det finns fyra svarsalternativ på varje fråga och jag har än så länge gjort sexton frågor. De flesta frågorna rör barnen. Tanken är att det skall vara kul.

Äldsta sonen gör kanske en frågesport om historia, hans favoritämne. Mellanbarnet gillar teknik så kanske blir det teknikfrågor i hans. Dotter har säkert med en del musikfrågor. Jag hoppas att sambo har med frågor om betydelsen av några svåra svenska ord i sitt quiz.


Det blir en lärorik jul här hos oss. Och förhoppningsvis blir den rolig.

Jag hoppas att DU får en fantastisk jul, precis så som DU vill ha den. Med släkt och vänner eller ensam med hunden i en stuga på en blåsig ö. På krogen med en kompis eller framför TV;n med din respektive. Jag hoppas att din jul blir trevlig, avkopplande och varm.

GOOOOO JUUUUL ❤ ❤ ❤

12 Comments

  1. Vi älskar också frågesport spel. Ska pröva på det verktyget. Tack för tipset. Sambo och jag ska vara hemma själv på julafton för första gången så blir lite nya traditioner. Önskar dig och dina en God jul! 🎄🎁⛄🤺🍬

    Liked by 1 person

    Svara

  2. Härligt att vara hemma med sin älskling på julafton. Riktigt rå om varandra, äta gott och göra precis det man har lust till. Jag och min särbor brukar också tillbringa varannan julafton ihop och varannan hos våra barn. Det funkar jättebra. I år jobbar jag julafton (akutmottagningen) och sedan hem till min dotter på lite julmat. Önskar dig med en God Jul!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s